Znaš, nauči drugega - Each one teach one

Rdeča nit naše družbene odgovornosti (CSR) je znanje, ki se odraža v odgovornosti do zaposlenih, strank ter poslovnega in širšega okolja. V okviru CSR smo se aktivno vključili v gibanje Each One Teach One (EOTO), ki spodbuja učenje računalništva v dvojicah in skrbi za krepitev medgeneracijskega sodelovanja. Pobudnik gibanja je Univerza za tretje življenjsko obdobje (U3ŽO), s katero smo začeli sodelovati v letu 2010 z donacijo monitorjev za potrebe njihove računalniške učilnice.

Kako smo se vključili?


Rdeča nit naše družbene odgovornosti je znanje. Znanje je namreč naša glavna kompetenca kar je razlog, da ga želimo in zmoremo deliti ter razvijati v družbi.

Povezali smo se z Univerzo za tretje življensko obdobje. Vsi vemo, da je staranje prebivalstva pereč problem v Evropi in seveda tudi v Sloveniji. Zato smo se odločili, da se z enim delom družbeno odgovornega obnašanja usmerimo tudi na starejše. Z namenom, da jim omogočimo pridobitev funkcionalnega znanja ter s tem možnost bolj aktivnega prispevanja k dobrobiti družbe (zaposljivost tudi, ko so v pokoju ter medgeneracijski prenos znanja). S tem namenom smo Univerzi, z denarjem namenjenim novoletnim darilom, podarili monitorje za opremo računalniških učlnic. 


Sašo Berger, S&T Slovenija in prof. dr. Ana Kranjc Univerza za tretje življensko obdobje

Opremljena učilnica na Univerzi za tretje življensko obdobje

  »Izredno cenim, da S&T Slovenija prispeva k razvoju družbe na zelo konkreten način. Tako z donacijami, s katerimi nam omogočajo bolj kakovostno izobraževanje, kot s prostovoljstvom, kjer svoje znanje z veseljem delijo z nami ter, nikakor nenazadnje, z aktivno podporo gibanja Each one teach one.«

prof. dr. Ana Kranjc.

predsednica Univerze za tretje življenjsko obdobjeOglejte si intervju z mentorji osnov računalništva!PRIDRUŽI SE!