Serbia | Proizvodnja

SOJAPROTEIN, Srbija

Sistem INFOR BaanERP za prilagodljive in bolj učinkovitie poslovne procese

Podjetje Sojaprotein se uvršča med najpomembnejše predelovalne obrate soje v jugovzhodni Evropi in je edino podjetje te vrste v Srbiji. Ustanovljeno je bilo leta 1978 in je začelo z redno proizvodnjo leta 1982. Danes zaposluje okoli 400 ljudi, ki dnevno obdelajo 900 ton sojinih zrn.

1. Izziv


Srbska podružnica S&T-ja je skupaj z S&T Slovenija uspešno namestila poslovno - informacijsko rešitev INFOR BaanERP v podjetju Sojaprotein AD, najpomembnejšem predelovalnem obratu soje v jugovzhodni Evropi. S&T je tako zaključil enega najbolj zapletenih projektov ERP v Srbiji, ki je vreden 650.000 evrov. Poleg tega pa sta S&T Srbija in Sojaprotein sklenila tudi sporazum o prihodnji optimizaciji nameščene rešitve. Projekt namestitve sistema ERP, ki spada med najbolj kompleksne v Srbiji, je bil uresničen v obdobju skoraj treh let in je predstavljal zahteven izziv za S&T-jevo ekipo.


2. Opis projekta


Projekt namestitve pokriva številne dele poslovanja, kot so načrtovanje proizvodnega procesa in same proizvodnje, nadzor kakovosti nad prihajajočimi surovinami, nakupovanje, prodajanje, skladiščenje ter zunanje trgovinske dejavnosti, izračun plač in sledenje dela zaposlenih. S&T je za podjetje razvil povsem nov modul za upravljanje plačevanja surovin pogodbenim kmetom in ga vgradil v standardno rešitev INFOR BaanERP.


3. Koristi za stranko


  • vrhunska IT rešitev
  • fleksibilen in učinkovit ERP sistem
  • razširjen poslovni pogled
  • širitev na nove trge
  • sledenje ključnim kazalcem poslovne uspešnosti