1.7.2011 | Romania

Skupina S&T odprla mednarodni center za zunanje izvajanje infrastrukturnih IT-storitev

Skupina S&T je danes odprla nov mednarodni center za zunanje izvajanje infrastrukturnih storitev, poimenovan IDC-I (International Delivery Center – Infrastructure). Center, ki deluje v prostorih S&T Romunija, bo skrbel za nudenje naprednih storitev zunanjega izvajanja s področja IT-infrastrukture ter operacijskih sistemov.
Center IDC-I trenutno ponuja pet glavnih storitev, in sicer tehnično podporo v angleškem ter nemškem jeziku, podporo za okolja Microsoft Windows/Server, Unix/Linux, področje podatkovne hrambe na platformah EMC Storage ter storitev oddaljenega nadzora. V naslednjih mesecih bodo v centru IDC-I oblikovali tudi ekipo za podporo storitvam s področja podatkovnih baz Oracle ter SQL. Visoko usposobljeni strokovnjaki so kos vsem izzivom, ki jih prinašajo sodobna in kompleksna IT-okolja, center IDC-I pa izpolnjuje tudi najzahtevnejše pogoje glede zagotavljanja nivoja storitev, odzivnih časov ter časov odprave napak.

»IDC-I deluje kot stroškovni center za evropske podružnice Skupine S&T in njihove stranke. Te lahko svoje obstoječe ali prihodnje storitve s področja infrastrukture, ki jih je moč opravljati na daljavo, najamejo po izjemno konkurenčni ceni. Mednarodni center za zunanje izvajanje infrastrukturnih storitev ponuja podporo v več evropskih jezikih, obenem pa nižji stroški dela v Romuniji ter dostopnost visoko izobraženih zaposlenih omogočajo znatne stroškovne prihranke. Upoštevaje ekonomije obsega novega centra verjamemo, da bo ta svojim strankam omogočal znatno znižanje operativnih stroškov ter dvig konkurenčnosti na lokalnih trgih,« je povedal Robert Trnovec.

Skupina S&T je v preteklosti že oblikovala več mednarodnih kompetenčnih in razvojnih centrov, s pomočjo katerih še kakovostneje skrbi za zunanje izvajanje storitev. V Bukarešti tako deluje center za infrastrukturne rešitve, medtem ko je v Žilini na Slovaškem lociran center za aplikacijske rešitve.


Kontakt
Teja Breznik Alfirev

Odnosi z javnostmi
Leskoškova cesta 6
1000 Ljubljana
Slovenija

Tel.: +386 1 5855 200
Fax: +386 1 5855 201

E-Mail


Pridružite se nam!