7.7.2009 | Slovenia

Skupina S&T sklenila strateško partnerstvo z rusko skupino Amphora

Skupina S&T je na ruskem trgu sklenila strateško partnerstvo z rusko skupino Amphora, ki deluje na področju sistemskih integracij in IT svetovanja. Z združitvijo dveh velikih skupin podjetje S&T Rusija pričakuje sinergije na področju njihovega poslovanja in v drugih CIS državah. »Veseli nas, da bomo odslej v Rusiji in državah CIS sodelovali z enim od najmočnejših lokalnih ponudnikov. Prepričani smo, da bomo skupaj dosegli pomembne sinergije. S tem bomo lahko uspešno skrbeli za potrebe naših lokalnih in mednarodnih strank ter se prilagajali poslovnemu okolju regije,« je o povezovanju povedal Christian Rosner, predsednik uprave S&T.
Skupina Amphora je eden največjih ponudnikov na področju informacijske tehnologije in zunanjega izvajanja storitev (outsourcing) v Rusiji. V sodelovanju s skupino S&T želi Amphora povečati svoj dostop do mednarodnih strank v Rusiji/CIS, hkrati pa si bosta s skupino S&T izmenjavali pomembna industrijska in tehnična znanja. Skupina S&T prednost povezovanja s skupino Amphora vidi predvsem v njenem poglobljenemu poznavanju lokalnega trga. Partnerstvo zajema poslovanje v Rusiji in v večini držav območja CIS: Azerbajdžanu, Belorusiji, Kazahstanu, Kirgiziji, Tadžikistanu, Turkmenistanu in Uzbekistanu.

Kontakt: