24.2.2009 | Austria

S&T uvedel infrastrukturo za večji projekt Svetovne banke (World bank) v Bolgariji

Podjetje S&T Bolgarija je pred kratkim podpisalo pogodbo s Svetovno banko (World bank) za oblikovanje in uvedbo infrastrukture za informacijski sistem, ki bo združeval zemljiške knjige in katastrske registre v Bolgariji, v vrednosti več kot milijon evrov. Sistem, ki bo omogočal izvajanje številnih povezanih funkcij, bo predstavljal tehnološki temelj do leta 2015, ko bo s pomočjo najsodobnejše tehnologije vzpostavljen sistem katastrskih registrov in zemljiških knjig, ki bo pokril celotno suvereno ozemlje Bolgarije.

Informacijski sistem je sestavljen iz treh komponent: katastrskega registra, ki ga bo upravljala Agencija za geodezijo, kartografijo in kataster; lastniškega registra, za katerega bo skrbela Registrska agencija, in spletnega portala, ki bo uporabnikom omogočal iskanje podatkov v zemljiški knjigi in lastniških registrih, poizvedbo in pridobitev dokumentov. Glavni cilj in najbolj zahtevna naloga projekta je združitev katastrskih registrov in zemljiške knjige v enem sistemu, ki bo zagotavljal celovito delovanje. Varno hranjenje podatkov pa bo omogočalo dostop različnim skupinam uporabnikov iz javnega in zasebnega področja. Ko bo informacijski sistem v celoti vzpostavljen, bo uporabnikom zagotavljal vse storitve, povezane s katastrskimi registri in zemljiško knjigo na enem mestu, dostopen pa bo preko spleta, elektronske pošte itd.

Izvršni direktor skupine S&T Christian Rosner je o novem projektu povedal: »V skupini S&T smo ponosni, da smo bili izbrani za izgradnjo celotne infrastrukture in realizacijo tega pomembnega projekta. Naši strokovnjaki v Bolgariji bodo pri izvedbi projekta zagotovo pokazali svoje znanje in bogate izkušnje


Kontakt:
Teja Breznik Alfirev
Tel.: +386 1 5855 549

E-Mail