3.4.2008 | Slovenia

S&T optimiziral poslovne procese v dveh vodilnih srbskih podjetjih za logistiko

Izboljšana podpora strateškemu in poslovnemu upravljanju

Ljubljana, 3.4.2008 S&T Srbija je namestil nov sistem SAP za optimizacijo in konsolidacijo poslovnih procesov v podjetjema Direktna trgovina in Direktna grupa, največjima ponudnikoma logističnih storitev v Srbiji. Obe podjetji sta sedaj povezani v en sam sistem ERP, nedavno zaključena pogodba pa je vredna več kot pol milijona evrov.

Srbski podjetji imata nameščene kakovostne sisteme za upravljanje, ki delujejo v skladu z zahtevami standarda JUS ISO 9001-2000. Za izboljšanje poslovnih procesov sta potrebovali učinkovito IT-rešitev za poslovni informacijski sistem (ERP), zato sta srbski podružnici skupine S&T zaupali namestitev celovitega sistema SAP.

»Kot vodilni na trgu logističnih storitev smo za ta pomemben projekt izbrali vodilnega ponudnika IT-storitev, uspešno izvedena namestitev pa dokazuje, da je bila odločitev pravilna. Med projektom namestitve sistema SAP smo naleteli na nekaj velikih izzivov. Med njimi je bil največji ta, kako združiti sistem SAP s sistemom za podporo prodaji, ki smo ga razvili sami, v eno funkcionalno celoto. Profesionalno izpeljan projekt je obema podjetjema prinesel sodoben informacijski sistem, ki bo izboljšal poslovanje in mu zagotovil podporo tudi v prihodnje,« je povedal Rade Ležaić, vodja IT-ja in vodja projekta vpeljave sistema SAP v Direktno trgovino in Direktno grupo.

Moderna in učinkovita centralna rešitev SAP ERP je nadomestila sisteme, ki so jih pred tem v veliki meri uporabljali različni logistični centri v obeh podjetjih. V okviru projekta, ki je bil končan v enem letu, so bili nameščeni moduli SAP za prodajo, distribucijo, finance, nadzor in upravljanje materialov. S pomočjo vpeljane rešitve sta podjetji izboljšali IT-podporo za poslovne procese, dosegli večjo varnost informacijskega sistema, zagotavljanje primernih in točnih informacij ter optimizacijo strateškega in poslovnega upravljanja ter izboljšali procese odločanja.

Družba S&T je na srbskem trgu prisotna od leta 1996, v podjetju, ki ima dve poslovni enoti, in sicer v Beogradu ter Novem Sadu, pa je trenutno zaposlenih več kot 100 strokovnjakov. Med večjimi strankami podjetja so Telekom Srbija, Lukoil, Ministrstvo za znanost, banka Alpha bank in druge.

Podjetje Direktna trgovina je vodilni distributer in ponudnik logističnih storitev na področju Balkana za tobačne izdelke in izdelke široke porabe. Svojim uporabnikom omogoča iz štirih distribucijskih centrov vrsto storitev, vključno s celotno infrastrukturo dobavne verige, logistiko in skladiščem. Podjetje je od leta 2003 ekskluzivni distributer za družbo British American Tobacco in je dobilo v preteklem letu tudi naziv najboljšega distributerja te družbe na svetu. Direktna trgovina deluje v okviru podjetja Direktna grupa, obe podjetji pa imata skupni prihodek v višini 220 milijonov evrov in okoli 450 zaposlenih. Skupaj pokrivata več kot 20.000 maloprodajnih mest in opravita več kot 5000 dostav na dan.Kontakt:
Teja Breznik Alfirev
Tel.: +386 1 5855 549

E-Mail