23.1.2008 | Austria

S&T Avstrija v podjetju za integrirane servisne storitve ISS zgradil nov podatkovni center

Vrednost projekta je 1,8 milijona evrov

Ljubljana, 16.1.2008 - S&T Avstrija je v podjetju za integrirane servisne storitve, ISS Facility Services Austria, zasnoval in namestila nov podatkovni center. Poleg vzdrževanja nove strojne opreme v obdobju treh let bo podružnica skupine S&T v naslednjih petih letih odgovorna tudi za delovanje IT-opreme na 450 delovnih postajah ter 140 tiskalnikih na 51 lokacijah podjetja ISS v Avstriji. V okviru projekta, vrednega 1,8 milijona evrov, je že začel delovati novi podatkovni center, skupaj s storitvami vzdrževanja in upravljanja (Managed Desktop).
»S&T je prepoznal naše zahteve in jih uresničil, prav tako pa našim podružnicam s pomočjo omrežja storitev v celotni državi omogoča hitro in strokovno servisiranje. Poleg strokovnega načrtovanja in namestitve je bil to pomemben dejavnik, ki nas je prepričal, da smo se odločili za pravega izvajalca,« je povedal Michael Krottmayer, izvršni finančni direktor pri ISS.

S&T Avstrija je s projektom vzpostavitve novega podatkovnega centra in prevzemom nadzora nad delovanjem infrastrukture ter delovnih postaj začel že aprila lani. Novi podatkovni center bo upravljalo podjetje ISS samo, S&T Avstrija bo v obdobju treh let skrbel za vzdrževanje strojne opreme, v prihodnjih petih letih pa tudi za delovanje IT-opreme na 450 delovnih postajah ter na 140 tiskalnikih na 51 lokacijah podjetja ISS. ISS je imel pred tem sicer že sklenjeno pogodbo za celotno vzdrževanje IT-infrastrukture z zunanjim izvajalcem, s projektom z S&T Avstrija pa si je želel povrniti nekaj nadzora nad nekaterimi področji IT-ja.

»Področje storitev upravljanja Managed Desktop Services predstavlja enega naših najbolj jasnih dejavnikov rasti,« je povedal Georg Komornyik, izvršni direktor S&T Avstrija. »Vse več podjetij prepušča nadzor nad delovanjem svojih delovnih postaj zunanjim izvajalcem, pri tem pa potrebujejo zanesljivega in strokovnega ponudnika storitev, ki ima v državi, kjer se nahaja podjetje, močno prisotnost.«

ISS Facility Services Austria je podružnica družbe ISS, enega največjih podjetij na svetu, ki se ukvarja z integriranimi servisnimi storitvami. Je edino te vrste v Avstriji in zaposluje okoli 9.500 ljudi. Leta 2006 je imelo podjetje prihodke v višini 213 milijonov evrov. Matična družba ISS, ki je bila ustanovljena na Danskem pred več kot stotimi leti, ima po vsem svetu več kot 125.000 poslovnih uporabnikov (B2B), v več kot 50 državah po svetu pa zaposluje okoli 460.000 ljudi.Kontakt:
Teja Breznik Alfirev
Tel.: +386 1 5855 549

E-Mail