Zaostrena ekonomska situacija dandanes od podjetij zahteva preudarnejše odločanje, kar čedalje jasneje oblikuje pomen področja poslovne analitike. Preprosto je. Podjetja, ki dosegajo najboljše rezultate, analitiko uporabljajo povsod in imajo večjo možnost, da bodo dosegla boljše poslovne rezultate.

Partnerstvo, ki omogoča reševanje poslovnih izzivov preko analiz podatkov

Podjetji S&T Slovenija in SAS napovedujeta partnersko sodelovanje na področju uvedbe naprednih analitičnih aplikacij v poslovno okolje, z namenom strankam na slovenskem in širšem jugovzhodnem evropskem področju ponuditi vzpostavitev naprednega analitičnega sistema za podporo odločanja in reševanje kompleksnih izzivov preko analiz podatkov.

Cilj sodelovanja je strankam pomagati zgraditi prave sisteme za podporo odločanju z uporabo naprednih analitičnih aplikacij v realnem času, s katerimi pridobijo vpogled v svoje poslovanje in resnično možnost za izvajanje potrebnih sprememb. Glede na dolgoletno vzajemno delovanje z našimi cenjenimi naročniki na slovenskem in širšem jugovzhodnem evropskem področju, svetovalci podjetja S&T Slovenija zelo dobro razumejo lokalno specifiko in dinamiko posla v posamezni poslovni vertikali; bančništvo, telekomunikacije, industrija in trgovina.

Ključne svetovalne in izvedbene storitve, ki jih S&T zagotavlja so:

Podatkovna integracija in Upravljanje s kvaliteto podatkov (Data integration, Data Quality Management)

 • Poenotenje različnih informacijskih virov v enovito podatkovno skladišče
 • Zagotavljanje kvalitete podatkov

Postavitev okvirjev poslovne inteligence in implementacija podatkovnih skladišč

 • Projekti strateškega uvajanja okvirjev poslovne analitike v celotnem podjetju s pomočjo orodji SAS Visual analytic
 • Načrtovanje optimizirane arhitekture in strategije skladiščenja podatkov

Zagotavljanje naprednih analitičnih pristopov (aplikacij)

 • Zagotavljanje izjemne vizualizacije, interaktivnosti in več-dimenzionalnih pogledov

Suhoparne Excel datoteke transformiramo v vizualna večdimenzionalna poročila nastavljivih dimenzij ter pogledov

 • Uvajanje opozorilnih in naprednih sistemov opozarjanja za proaktivno posredovanje sistemov ali ljudi.
 • Priprava sistemov na Analize simulacijskih “kaj pa če?” modelov

Predstavljajo spremenljivke v vedenju, tržnih pogojev in drugih zunanjih dejavnikov

 

sas_snt

SAS Visual Analytics – nadzorni pogled, poročanje in napredna analitika – vse v eni rešitvi

SAS_IKONE

Verjamete, da slika pove več kot tisoč besed? Potem je SAS VISUAL ANALYTICS pravo orodje za vas. Z njegovo pomočjo boste sami hitro in enostavno združili podatke iz različnih virov, kot so milijoni zapisov v vaših obstoječih bazah poslovnih podatkov, Excel tabelah, spletnih virih podatkov, statističnih bazah… in pripravili poslovne  analize, s pomočjo katerih boste dobili nov vpogled v vaše podatke. Ti pa vam bodo omogočili pregled novih trendov in ključnih poslovnih procesov, ki vam bodo omogočili zagotavljanje uspešnosti, povečanje učinkovitosti in dvig konkurenčnosti. Z novim analitičnim orodjem SAS Visual Analytics, bo vaše načrtovanje, poročanje in napovedovanje hitrejše in enostavnejše.

Preberite si  5 razlogov zakaj:

 • Ena rešitev – v enem orodju združene najboljše analitične metode z vizualnim prikazom podatkov in poročanjem.
 • Napredna analitika – uporaba napovedne analitike, ki omogoča boljše razumevanje potreb svojih kupcev in dvig konkurenčne prednosti.
 • Potreba po hitrosti – hitri odgovori na najbolj kompleksna vprašanja ter možnost hitrejšega sprejemanja odločitev in odkrivanja skritih priložnosti.
 • Zasnovan za vse – možnost izvajanja analiz ne glede na vaše znanje o analitiki podatkov ter izvajanje analiz možnih izidov ali analiz z iskanjem ciljev
 • Mobilnost  – enostaven dostop do nadzornih plošč in poročil, kjerkoli in kadarkoli

 

VA_prikaz