Virtualizacija naj zajema tako strojno kot  programsko opremo in prinese njuno visoko razpoložljivost. Dejansko smo v fazi, ko je konsolidacija strežnikov pri večini podjetij že opravljena, virtualizacija programske opreme pa ponuja dodatne priložnost. Informatikom omogoča enostavno in hitro spreminjanje ter dodajanje novih aplikacij. Na ta način se podjetja enostavno prilagajajo poslovnim potrebam in dosegajo poslovno rast.  Podjetja si prizadevajo pridobiti čimveč za svoj denar in prav virtualizacija dokazano izboljšuje učinkovitost poslovanja. Stroški namestitve in konfiguracije so znižani, čas uvajanje novih aplikacij pa se meri v dnevih in ne več v tednih.

Dinamika IT industrije pa nakazuje že čisto nove trende na področju virtualizacije. V ospredje stopajo »oblačni trendi«, ki nakazujejo že novo realnost – virtualizirati bo potrebno vse sloje IT okolja, od strežnikov, hrambe, baz, strojne programske opreme pa vse do aplikacij. Vse skupaj pa bodo stranke zahtevala skupaj s preprostim upravljalskim orodjem, dostopnim preko spletnega vmesnika. Torej, virtualizacija samo strojne in programske opreme je stvar preteklosti!

ORACLE VM omogoča učinkovito podporo poslovanju

znakci Oracle VM Licence - 1ORACLE VM omogoča razširitev informacijskega okolja brez dodatnih licenčnih stroškov za programsko opremo. Po vzorcu iz preteklosti so stroški za licence odvisni od števila procesorskih jeder. Teh je v sodobnih procesorjih zmeraj več. V primeru uvedbe ORACLE VM virtualizacije pa se kljub povečanemu številu procesorskih jeder ne povečuje stroški za licence.

Oraclov edinstven pristop virtualizira strojno in programsko opremo hkrati, obenem pa v eni rešitvi združuje še orodja upravljanja. Ogromno prednost Oracle VM predstavlja sistem prednastavljenih in optimiziranih predlog, ki bistveno poenostavijo in pohitrijo namestitve testnih in razvojnih okolij. Omogoča tudi enostavno prilagajanje okolja poslovnim potrebam ter menjavo strojne opreme brez prekinitev delovanja, kar priča o izjemni prilagodljivosti rešitve.

oracle_statusi