Ugodna rešitev zmanjšanja stroškov ter delovnih ur za upravljanje lastne IT opreme, ki nudi storitve vašim strankam je namestitev ali najem strojne opreme v urejenem okolju zunanjega izvajalca. Z možnostjo najema kapacitet ter opreme v podatkovnem centru lahko bistveno povečate skalabilnost potenciala izvajanja storitev končnim strankam. Z modularizacijo opreme se popolnoma prilagodimo vašim potrebam ali na zahtevo spremenimo konfiguracijo vaših zakupljenih virov.

Gostovanje strežniške opreme

V kolikor bi strežniško opremo želeli namestiti v sekundarni podatkovni center, vam S&T to omogoča. Ponujamo HOSTING vaše strojne opreme. Glede na potrebe je lahko strežniška oprema priklopljena na naše diskovne sisteme, za vas lahko izvajamo varnostne kopije podatkov, uredimo vam požarno pregrado in podvojen dostop do interneta.
V kolikor bi si želeli okolje zgraditi sami, ter vas zanima samo najem prostora, vam lahko uredimo optično povezavo z vašo lokacijo preko večine ponudnikov optičnih povezav v Sloveniji.

Najem / operativni leasing strežniške opreme

V kolikor bi želeli investicije v strojno opremo spremeniti v mesečne stroške, vam lahko za novo ali vašo obstoječo opremo ponudimo operativni leasing ali najem strojne opreme za določeno obdobje.

Nadzorno sporočilni sistemi

Nadzorni sistemi nam pomagajo da se držimo dogovorov vezanih na samo storitev, ter na vsako zaznano napako ali opozorilo hitro odreagiramo. V primeru neodzivnosti inženirja, naši nadzorni sistemi avtomatično eskalirajo preko organizacijske sheme.
Poročanje o razpoložljivosti gostujočih sistemov
S stalnim nadzorom podporne in gostujoče opreme vam izdelamo poročilo o razpoložljivosti vaših sistemov. Na podlagi poročil lahko predlagamo optimiziacijo strežniškega sistema, da zagotovimo boljše delovanje ter optimalno porabo strojne opreme.