EN
SI
Uroš Majcen, 14. septembra, 2017

Ali vaše podjetje potrebuje varnostni pregled?

Deli novico

Zagotovimo optimalno infomracijsko varnosti

Odločitev za varnostni pregled je prvi pomemben korak k optimalni informacijski varnosti v vašem podjetju. Več investicij v tehnologijo, ki zagotavlja informacijsko varnost, ne pomeni nujno tudi, da je vaš sistem manj ranljiv. Pravi hekerji danes s spretnimi in inovativnimi metodami, za svojo tarčo in vstopno točko v vaš sistem izberejo vaše zaposlene, ki največkrat niso seznanjeni z modernimi tehnikami kibernetskega kriminala. Dovolj je en klik na napačno povezavo in vrata zlonamernemu hekerju so odprta.

Za IT varnost torej velja – »boljša preventivna naložba v odkrivanje ranljivosti, kot kasnejša kurativa po izgubi ključnih informacij«. Odkrivanje morebitnih ranvljivosti pa se strokovnjaki lotevamo z skrbno načrtovanim varnostnim pregledom.

Spoznajte 5 ključnih argumentov ZA varnostno testiranje:

  1. Strošek varnostnega pregleda je zanemarljiv v primerjavi z razsežnostjo posledic uspešnega napada.
  2. Z varnostnim pregledom boste prepoznali vaša tveganja in jim lahko določili negativni vpliv na poslovanje.
  3. Poročilo varnostnega pregleda Vodji IT ponudi ključene argumente za potrebne investicije v izboljšavo informacijsko varnost.
  4. Zunanji preiskovalec bo odkril varnostne grožnje, ki so vam nevidne in vam pripravil priporočilo za odpravo.
  5. Varnostni pregled zagotovi optimalno vlaganje v potrebne varnostne rešitve in storitve, ter boljši izkoristek obstoječih.

Kdo izvaja varnostni pregled?

Varnostni pregled izvajajo certificirani etični hekerji z enakimi metodami, ki jih uporabljajo pravi hekerji. Razlika je v celovitosti pristopa, načinu izvajanja in PREDVSEM v dovoljenju za pregled, ki ga etičnemu hekerju da naročnik. Etični heker poskrbi, da izvajanje varnostnega pregleda nima vpliva na delovanje vašega informacijskega sistema.

Kaj se zgodi z ugotovitvami?

Rezultat varnostnega pregleda je priprava poročila, ki povzema odkrite ranljivosti, ter priporočila za odpravo ali zmanjšanje tveganj, prilagojena velikosti in finančnim zmožnostim podjetja. Celotna izvedba varnotnega pregleda je zaupne narave, informacije pridobljene tekom pregleda pa se tretira z najvišjo stopnjo varnosti in se jih razkrije izključno naročniku.