EN
SI

Delavnica informacijske (ne)varnosti

Trajanje

300 min

Cena izobraževanja

1.000,00 €/skupina

Deli dogodek
Jezik
Slovenščina
Predavatelj
Andrej Skamen, Davor Filipovič
Termini

Komu je tečaj namenjen?

Delavnica je namenjena zaposlenim v organizaciji, ki znotraj svojih del in nalog vsakodnevno dostopajo do spletnih storitev, pri čemer lahko nezavedno omogočijo dostop napadalcem do poslovnega omrežja, kar ima lahko za organizacijo veliko negativnih posledic. Na delavnici se bodo udeleženci naučili, da se informacijska varnost ne omejuje zgolj na logično varovanje omrežja, temveč pomeni celostno varovanje podatkov in informacij ter informacijskega sistema pred nepooblaščenim dostopom, uporabo, razkritjem, spremembo ali uničenjem.

Vsebina delavnice

Delavnica bo zajemala  ključna  področja informacijske varnosti, strnjena v 11 poglavij, ki temeljijo na priznanih standardnih ogrodjih za varovanje informacij, podkrepljena pa so tudi s praktičnimi izkušnjami ob analizi incidentov kibernetske varnosti, ki se pojavljajo v slovenskem okolju:

 • Osnove informacijske varnosti
 • Zahteve po varovanju informacij: seznanitev z informacijskimi varnostnimi politikami in seznanitev s specifičnimi varnostnimi politikami naročnika
 • Fizični in logični dostopi
 • Rokovanje z zaupnimi podatki in varovanje gesel
 • Varna raba naprav (IKT opreme)
 • Varna uporaba e-pošte
 • Nevarnosti ob uporabi spletnih storitev
 • Nevarnosti ob uporabi brezžičnih omrežij
 • Nevarnosti ob uporabi mobilnih naprav
 • 10 najpomembnejših aktivnosti pri varovanju informacij
 • Odziv ob incidentu informacijske/kibernetske varnosti

Predavatelj

Andrej Skamen je v podjetju S&T zaposlen v oddelku IT svetovanje in je v Sloveniji pa tudi v tujini aktiven na področjih načrtovanja kompleksnih varnostnih rešitev, optimizacije podpore IT-ja poslovnim procesom, ocene stanja in vzpostavitve informacijske varnosti skladno z regulativami in dobrimi praksami, varnostnimi pregledi in izvajanjem tečajev. Ima 20 let izkušenj s področij informacijske in kibernetske varnosti, v zadnjem času pa daje poudarek tudi področjem varovanja industrijskih okolij in upravljanju incidentov informacijske varnosti.

Davor Filipovič je svetovalec na področju informacijske varnosti in je v podjetju S&T zaposlen v oddelku SOC, kjer sodeluje pri upravljanju incidentov informacijske varnosti in pri odzivu na kibernetske grožnje. Sodeluje tudi na področjih vzpostavitve sistemov upravljanja varovanja informacij in skladnosti z novo uredbo o varstvu osebnih podatkov.

Splošni pogoji delavnice

Delavnica se izvede na lokaciji naročnika, ki mora zagotoviti primeren prostor za izvedbo izobraževanja (predavalnica s projektorjem, platnom). Delavnico lahko po želji naročnika izvedemo tudi v na daljavo s pomočjo orodij za prenos zvoka in vsebine.

Imate vprašanje za nas?

Z veseljem vam bomo prisluhnili! Kontaktirajte nas tako, da:

POKLIČITE NA

+386 1 5855 200

OZIROMA NAM PIŠITE NA

info@snt-iskratel.si

ALI