EN
SI

IBM Security QRadar – sistem za obravnavo varnostnih incidentov z bliskovito hitro zaščito

Rešitev, ki z umetno inteligenco in avtomatizacijo znatno skrajša porabljen čas za preiskovanje opozoril, saj jih prioritizira z uporabo predikcije, ki deluje na podlagi naučenih vzorcev. Po ocenah več kot 2.000 varnostnih strokovnjakov po vsem svetu, ki so sodelovali v raziskavi podjetja SANS Institute, je IBM QRadar vodilna SIEM rešitev na trgu, s katero boste vedno korak pred kibernetskimi napadalci, saj lahko grožnjo za katero ste nekoč potrebovali več dni ali tednov, odkrijete v nekaj minutah ali urah. Z obzirom na to, da se povprečno slovensko podjetje sooča z več kot 100 grožnjami na dan, je zaznava in hitra obravnava resnih groženj, nuja.

Ena rešitev za demantiranje ključnih varnostnih izzivov

Premalo vpogleda v dogajanje varnostnih groženj

Centraliziran vpogled v dnevnike in dogodke za vaša lokalna, SaaS, IaaS in hibridna okolja s stotinami vnaprej pripravljenih integracij. Preprosto zbirajte dnevnike iz katerekoli storitve v oblaku preko REST API.

Premalo časa in sredstev za ročno iskanje varnostnih groženj

Odkrijte grožnje v realnem času z napredno analitiko in obveščevalnimi podatki o grožnjah, vgrajenimi na podlagi več let pridobljenega znanja zaščite podjetij iz lestvice Fortune 100. S pomočjo umetne inteligence rešitev poskrbi za 60-krat večjo hitrost preiskave varnostnih groženj, prav tako pa avtomatizirani procesi preobremenjenim IT ekipam olajšajo delo. Tudi implementacija rešitve je zelo hitra, prav tako je mogoča brezšivna integracija z različnimi varnostnimi rešitvami.

Sledenje zakonodajnim merilom skladnosti in revizije spreminjajočih nalog so dolgotrajne in ne avtomatizirane.

QRadar zagotavlja preglednost, odgovornost in merljivost za izpolnjevanje regulativnih nalog in zakonodajnih skladnosti, tako da avtomatizira naloge poročanja o skladnosti z vnaprej pripravljeno vsebino za ključne predpise na področju varnosti kot so PCI, GDPR, HIPAA itd.

Zaradi počasne zaznave incidenta je počasen tudi odziv nanj

Hitrejše in učinkovitejše odzivanje na grožnje z orkestracijo in avtomatizacijo, vodenjem primerov in dinamičnimi pravili, ki jih zagotavlja tesna integracija z IBM Security SOAR.

TOP 7 funkcionalnosti rešitve IBM QRadar

TOP 7 funkcionalnosti rešitve IBM QRadar

  • Upravljanje dnevnikov
  • Napredna analitika
  • Analiza omrežij
  • Uravljanje ranljivosti
  • Analitika vedenja uporabnikov
  • Obveščanje o grožnjah
  • Preiskave groženj z umetno inteligenco

IBM varnostne tehnologije so že 12 let v Gartnerjevem kvadrantu na vodilnem mestu

IBM spremlja več kot 1 bilijon varnostnih dogodkov na mesec

IBM ima razvitih več kot 3000 varnostnih patentov

IBM ima več kot 17.000 strank v 130 državah po svetu

IBM-ovo tehnologijo že več kot 5 let uporabljamo v S&T Slovenija

Polica varnostnih novic

Vprašanje časa je, kdaj boste vi tarča kibernetskega napada

Število, prefinjenost in obseg kibernetskih napadov se iz leta v leto skokovito povečujejo, prav tako količina podatkov, ki jih večina podjetij vse težje obvladuje. Da se boste v poplavi številnih varnostnih orodij lažje odločili za primerno rešitev za vašo organizacijo, pa preberite spodnji članek.

Ko opazimo škodo, je ponavadi že prepozno

Da se kibernetska varnost dotika prav vseh zaposlenih v podjetju, v intervjuju poudarja Uroš Majcen, varnostni strokovnjak in direktor za kibernetsko odpornost v S&T Slovenija. Spregovoril je tudi o tipih napadov, o vložku v digitalno obrambo in dvigovanju ravni informacijske varnosti.

Vloga temnega spleta pri zagotavljanju kibernetske varnosti

Zakaj smo v portfelj storitev za zagotavljanje kibernetske varnosti podjetij vključili tudi možnost preverjanja ukradenih podatkov na temnem spletu, v članku pojasnjuje Miro Faganel. Akterji na darknetu so vedno bolj prebrisani in usmerjeni v kibernetske napade na podjetja.

Na voljo za vaša varnostna vprašanja

Uroš Majcen
Direktor Varnostno operativnega centra (SOC)
Miro Faganel
Vodja prodajnega programa
Jure Pečar
Vodja prodaje Omrežja in varnost