EN
SI
1. septembra, 2022

Iskratel in S&T Slovenija sta se združila v podjetje S&T Iskratel

Deli novico

Danes, 1. septembra 2022, je za nas izjemno pomemben dan. Prvič se lahko predstavimo kot združeno podjetje S&T Iskratel d.o.o., z dolgim imenom S&T Iskratel, informacijske in komunikacijske rešitve, d.o.o.

Na skupno poslovno pot sta se podali dve izjemni slovenski organizaciji – telekomunikacijsko podjetje Iskratel, d.o.o., Kranj s 75-letno tradicijo in S&T Slovenija d.o.o., ponudnik informacijskih rešitev, ki je v lanskem letu dopolnil 30 let svojega obstoja. Širina skupnega portfelja informacijskih in komunikacijskih rešitev, povezana s strokovnostjo kadrov, nas uvršča na vrh slovenskih IKT podjetij. Skupna zaveza naše družbe je zagotoviti celovito ponudbo zanesljivih in pametnih rešitev za varen ter povezan svet. Z zasledovanjem jasnega cilja, da našim kupcem dostavimo najučinkovitejše rešitve na področju širokopasovnih optičnih omrežij, informacijske varnosti, arhitekture naprednih omrežij, računalniškega oblaka, 5G zasebnih omrežij kot tudi rešitev na področju poslovno-kritičnih komunikacij, bomo krepili vaše zaupanje. Obenem vam bomo tako tudi pokazali, da se na S&T Iskratel ekipo lahko zanesete. Z lastnim razvojem produktov za pametne, varne in povezane skupnosti ter IoT rešitev za industrijska okolja pa želimo  izkoristiti edinstven tržni potencial doma in po svetu.

S skupno ponudbo informacijskih in telekomunikacijskih rešitev, z združenim znanjem več kot 1200 zaposlenih v 10 državah po svetu in neomajno zavezo našim kupcem, da jim dostavimo, kar obljubimo, bo skupina S&T v letošnjem letu ustvarila več kot 150 milijonov evrov prihodkov.

Družba S&T Iskratel je pomemben član rastoče, tehnološke IoT skupine, Kontron AG, prej S&T AG, ki se uvršča med vodilne ponudnike pametnih rešitev na področju pametnih tovarn, železniških in komunikacijskih sistemov, komunikacijskih rešitev in pametnih rešitev za področje energetike. S&T Iskratel ponudbo skupine Kontron AG dopolnjuje predvsem z naprednimi informacijskimi rešitvami ter rešitvami na področju komunikacijskih sistemov in rešitev za digitalno transformacijo telekomunikacij, transporta, javne varnosti ter energetike.

Vodstvo S&T Iskratel ostaja v rokah izkušene in kupcem usmerjene ekipe. Novonastalo podjetje bosta vodila dva glavna direktorja, Sašo Berger in Robert Kuzmič. Njuna namestnika bosta izvršni direktor poslovne enote Infrastrukturne rešitve, Jure Fir in direktor za strateški razvoj, Janez Öri.

S svojim delovanjem želimo krepiti zavest kupcev, da smo zaupanja vreden partner in dolgoročni sopotnik na poti v digitalno prihodnost.  Več o naši družbi si lahko preberete na:

Vabimo vas, da nas spremljate na družbenih medijih: