EN
SI
admin, 18. oktobra, 2019

Moderno delovno mesto, ki odloča o vaši uspešnosti

Deli novico

Spoznajte 5 razlogov, zakaj je tudi pri nakupu osebnih računalnikov za sodobne pisarne treba izbrati kakovostno rešitev.

Računalnik je temeljno delovno orodje v vsaki pisarni. Ne glede na to, ali gre za prodajo in skrb za stranke, vodenje, razvoj ali proizvodnjo, vsi poslovni procesi so odvisni od učinkovitosti delovanja osebnih računalnikov in zadovoljstva z njihovo uporabo. To se še posebej čuti v času, ko delovna mesta zasedajo milenijci z visokimi pričakovanji glede uporabe digitalne tehnologije. Ali ste vedeli, da kar 42 odstotkov milenijcev menja delodajalca zaradi nezadovoljstva s tehnologijo na delovnem mestu?  

Sodobna delovna mesta z dovršeno računalniško opremo niso le pogoj za uspešno delovanje podjetja ampak v resnici tudi za to, kakšne kadre bo podjetje pritegnilo in obdržalo. Torej odločajo o njegovi prihodnosti. In prav takim podjetjem in organizacijam, ki stremijo k maksimalni učinkovitosti, tehnološki naprednosti in izvrstni delovni klimi so namenjene računalniške rešitve Dell Optiplex.

Poglejmo si 5 razlogov, zaradi katerih so računalniki Dell Optiplex vredni izbire za vaše pisarniško okolje.  

1. Visoka produktivnost za rast

Tradicionalna delovna mesta, ko je bila posamezna oseba zadolžena strogo le za eno poslovno funkcijo izginjajo. Zaposleni prevzemajo vedno več nalog in odgovornosti, kar pomeni uporabo različnih računalniških programov, največkrat celo istočasno. Uporabniki so tako primorani k nenehnemu preklapljanju med programi, kar predstavlja izgubo časa in motnje zbranosti. Z uporabo dodatnega zaslona, ki se ga lahko priključi na vse računalnike iz družine Dell Optiplex se produktivnost zaposlenega v povprečju poveča tudi za 18 odstotkov. Z relativno nizko investicijo v kakovosten dodatni zaslon tako lahko delodajalec pri enem zaposlenem dobi letno več kot 2 delovna meseca, kar predstavlja odlično rešitev za podjetja, ki pospešeno rastejo. Še bolj pa se z uporabo dveh zaslonov poveča učinkovitost zaposlenih, ki se ukvarjajo z vnašanjem in preverjanjem podatkov, z nalogami, ki ne prispevajo k dodani vrednosti. Pridobljeni čas lahko izkoristijo za naloge z dodano vrednostjo, na primer za delo s kupci in dobavitelji.

2. Odličen izkoristek prostora

Računalnike se potrebuje pravzaprav na vseh koncih podjetja, od upravne stavbe do oddaljenih poslovalnic in domačih pisarn. Če so prostori v upravnih stavbah prilagojeni delu z računalniki pa to pogosto ne velja za proizvodnjo, skladišča ali druge oddaljene prostore. Dell na te izzive odgovarja z mikro računalniki Optiplex, ki zavzamejo izredno malo prostora, pri čemer jih je možno namestiti bodisi na stojalo računalniškega zaslona bodisi pod delovno površino oziroma na zid. Poleg tega omogočajo zmogljivo brezžično povezovanje v omrežje in z drugimi napravami kar dodatno poenostavi namestitev. Po drugi strani bolj ergonomične postavitve, na primer za stoječa delovna mesta odpravljajo izgube časa zaradi nepotrebnih gibov in s tem dodatno pripomorejo povečanju produktivnosti in zmanjšanju oportunitetnih stroškov.

3. Prilagodljivost za najrazličnejše scenarije uporabe

Podjetja vse tesneje sodelujejo s svojimi partnerji ter med zaposlenimi in vlagajo v izobraževanja na delovnem mestu. Dell Optiplex računalnike vse-v-enem (AIO – all in one) odlikuje odlična združljivost z drugimi napravami, s katero omogoča vzpostavitev varnega, pametnega in povezanega okolja za sodelovanje in sestanke. Poslovni računalnik namreč lahko v hipu spremenite v profesionalno večpredstavno napravo saj lahko nanj brezžično priključite različne naprave, kot so interaktivne table in projektorji ter delite sliko na zaslone udeležencev. Tako lahko običajen delovni prostor izkoristite za projektne sestanke ali učilnico, konferenčno sobo pa spremenite v sodobno multimedijsko predavalnico.

4. Popolno upravljanje računalniškega okolja

Družina računalnikov Dell Optiplex po eni strani ponuja različne dizajne računalnikov, s katerimi organizacije pridobijo prilagojene rešitve za različna delovna mesta, od vnašanja podatkov in dela z dokumenti, do dela s strankami, poslovnega poročanja in računalniško podprtega načrtovanja. Še več, vse te računalnike se upravlja z enotno zbirko upravljavskih rešitev Dell Client Command Suite, ki poenostavlja spremljanje učinkovitosti delovanja in omogoča popolno uskladitev delovanja računalnikov z varnostnimi in organizacijskimi pravili.

5. Vsa oprema na enem mestu

Računalnik je resda osnovno delovno orodje, vendar je za zadovoljstvo uporabnikov ključna tudi udobna uporaba. Pri Dellu to zagotavljajo s širokim naborom dodatne opreme, ki je na voljo tako za namizne računalnike kot tudi rešitve vse v enem, na primer brezžične tipkovnice, miške in slušalke, počivalniki za dlani ter stojala za namestitev mikro računalnikov in dodatnih zaslonov. Prednost nakupa Dellove dodatne opreme je vsekakor njena usklajenost in ergonomija, ki prispevata k odlični uporabniški izkušnji in zadovoljstvu uporabnikov. Navsezadnje, ali ste vedeli, da ustvarjajo zadovoljni zaposleni več kot 81- odstotkov višje zadovoljstvo svojih kupcev in podjetja, ki vlagajo v zadovoljne zaposlene dosegajo polovico višji prihodek na zaposlenega, kot konkurenca.   

Vas zanima še več?

Računalniki Dell Optiplex z 8. generacijo Intel® Core™ i7+ procesorjev ponujajo sodobnim delovnim okoljem izjemne zmogljivosti zahvaljujoč visoki procesorski moči, napredni pomnilniški tehnologiji Intel® Optane™ Memory ter učinkovitemu hladilnemu sistemu. Te zmogljivosti izboljšujejo hitrost delovanja še tako zahtevnih aplikacij, uporabnikom omogočajo učinkovito večopravilnost in podpirajo naraščajoče zahteve digitalnega poslovanja. Istočasno zagotavljajo, da visoke varnostne zahteve ne vplivajo  na odlično uporabniško izkušnjo, saj zaščita v realnem času in redni protivirusni pregledi ne motijo ali upočasnjujejo delovanja uporabniških programov.