EN
SI

VMware Virtual Cloud foundation (VCF) – Vodilni hibridni oblačni ekosistem v panogi

S celovitim pristopom in paketom virtualizacijskih rešitev, ki so vključene v platformo proizvajalca VMware – VCF, dosežete enostavno upravljanje virtualne infrastrukture v podatkovnem centru ter oblačnih storitvah (strežniki, pomnilniški sistemi in zabojniki). Z rešitvami vSAN, vRealize, NSX in Tanzu bodo vaše IT storitve stroškovno učinkovite, lažje za upravljanje in pripravljene na nenadne, nepričakovane spremembe, ki zahtevajo hiter odziv.

Zakaj se podjetja odločajo za oblačne rešitve?

Učinkovitost
IT storitev

Avtomatizacija in standardizacija IT procesov podjetjem prinaša nižje operativne stroške, manj ponavljajočih nalog, enostavne nadgradnje in nameščanje popravkov, poleg tega pa sodobni pristop prinaša hitrejše delovanje in manj napak pri delovanju IT storitev.

Več o avtomatizaciji IT okolja.

Hitra razširljivost, lažje upravljanje in cenovna dostopnost

Avtomatizacija v virtualnem okolju omogoča preprosto razširitev storitev in kapacitet, skladno s potrebami poslovanja. Avtomatizacija strežniškega okolja je odprla vrata v svet programsko opredeljenih podatkovnih centrov. Pot nadaljujemo z avtomatizacijo in virtualizacijo pomnilniških sistemov in omrežij. Uporaba »scale-up/scale-out« arhitekture zmanjšuje stroške in zagotavlja preprosto dodajanje kapacitet brez izpadov in motenj v poslovanju.

Izboljšana informacijska
varnost

Nova generacija mobilnih delavcev zahteva prilagodljivost. Za delo kadar koli in od kjer koli se uporablja službena sredstva in osebne naprave, kar odpira množico varnostnih tveganj. Avtomatiziran dostop in segmentacija omrežja sta pomembna za uspešno integracijo in varnost IoT ter ostalih naprav, priključenih v poslovno okolje. Programsko opredeljeno omrežje dodano vrednost prinaša na področju granularne varnosti in mikro-segmentacije IT enot.

Izboljšana izkoriščenost razpoložljivih virov

Tehnologija vsebnikov (ang. container) iz vidika informacijske infrastrukture omogoča velik doprinos pri razporejanju strežniških virov v virtualnem okolju. S svojo funkcionalnostjo omogoča delitev virov glede na potrebe aplikacije v danem trenutku. Z vsebniki dosežemo optimalno izkoriščenost strojne opreme glede na potrebe aplikacije.

Programsko opredeljeno omrežje (Software-Defined-Network)

Zakaj izbrati NSX?

NSX je trenutno vodilna platforma za programsko definirano omrežje. Za podjetja, ki si želijo fleksibilnega in agilnega omrežja, a ne na račun varnosti, je NSX prava izbira.

Komu je rešitev namenjena?

Rešitev je namenjena podjetjem z agilnim poslovanjem, kjer se pogosto pojavlja potreba po dodatnih virtualnih virih in fleksibilnost pri uvajanju varnostnih politik omrežja.

Virtualizacija omrežja oziroma programsko definirano omrežje (SDN) organizacijam omogoča mikro-segmentacijo, s katero dosežemo granularno delitev virtualnih omrežij na eni fizični infrastrukturi. Mikro-segmentacija omogoča kreiranje svojega virtualnega omrežja za vsak strežnik/servis posebej. Tehnologija prinaša nivo varnosti in segmentacije, ki pri klasičnih pristopih ni mogoč. Ta pristop k upravljanju omrežij omogoča avtomatizacijo, dinamično ter učinkovito konfiguracijo omrežja, ki izboljša delovanje, nadzor in varnost omrežij.

VMware NSX je platforma za virtualizacijo in zaščito omrežja. S pomočjo NSX orodja dosežemo programsko definiran pristop k upravljanju in varovanju omrežja in virov. Orodje omogoča poenoteno upravljanje z omrežjem v podatkovnem centru, v oblaku ali posameznimi aplikacijami. Gre za rešitev, ki temeljito spreminja varnost sodobnega podatkovnega centra, hitrost implementacije sistemskih in mrežnih virov. Dodana vrednost rešitve je integracija s ponudniki mrežne in varnostne opreme (usmerjevalniki, stikala, požarne pregrade) v podatkovnem centru in oblaku.

Vas zanima več?

Prenesite si posnetek spletnega srečanja Spoznajmo VMware NSX – Navidez(no) popolno omrežje, na katerem smo pod drobnogled postavili rešitev za virtualizacijo omrežij v oblaku in zagotavljanje varnosti.

PRENOS SPLETNEGA SREČANJA

Vsebniki (ang. Containers)

Komu je rešitev namenjena?

Rešitev je namenjena podjetjem, ki že uporabljajo ali morajo začeti uporabljati sodobne, na vsebnikih temelječe programske rešitve. Tanzu omogoča uporabo omenjenih rešitev na robustni in preverjeni platformi VMware z minimalnim vložkom v novo znanje.

Sodobne aplikativne rešitve temeljijo na principu mikro-storitvene arhitekture. Za implementacijo take arhitekture je najbolj primeren koncept vsebnik-ov (ang. Containers). Najbolj razširjeni tehnološki rešitvi za implementacijo omenjenega koncepta sta Docker in Kubernetes. VMware implementacija omenjenih rešitev je vključena v VMware Tanzu. Iz stališča upravljanja je VMware Tanzu popolnoma integriran v orodje vCenter.

VMware Tanzu združuje oba svetova (razvoj programske opreme in skrbništvo programske infrastrukture) v danes nepogrešljivi princip DevOps. S tem se doseže konstanten in nemoten razvoj programske kode, ter lansiranje le te v produkcijsko okolje po uspešno opravljenem avtomatskem testiranju.

Vas zanima več?

Prenesite si posnetek spletnega srečanja »Kako najhitreje skočiti na Kubernetes vlak?« in spoznajte razvoj in delo z aplikacijami v vsebnikih z VMware Tanzu.

PRENOS SPLETNEGA SREČANJA

Programsko opredeljen pomnilniški sistem za hrambo podatkov (Software-Defined-Storage)

Zakaj izbrati Programsko opredeljen pomnilniški sistem za hrambo podatkov?

Rešitev bistveno poenostavi upravljanje z viri pomnilniške infrastrukture, ter omogoči enostavno razširitev »scale-up« pri rasti količine podatkov.

Komu je rešitev namenjena?

Primernost rešitve ni vezana na velikost podjetja. Primerna je za tako majhna in srednje velika okolja, kjer rešitev lahko predstavlja centralno platformo. V primeru večjih podjetij se funkcionalnost učinkovito izrabi za fleksibilno gradnjo in širitev kapacitet, pri čemer nas ne omejuje soodvisnost od strežniških in pomnilniških virov.

Programsko opredeljeni pomnilniški sistemi za hrambo podatkov (angl. SDS – Software Defined Storage), predstavljajo princip shranjevanja podatkov, kjer so viri za hrambo podatkov neodvisni od strojne opreme. Podoben princip zagotavljanja virov je že vrsto let prisoten pri strežniških sistemih. S takim pristopom omogočimo poenotenje strojne opreme, s čimer se doseže centralizacija in poenostavljenje upravljanja, ter na ta način zmanjša obseg potrebnih znanj za upravljanje. Virtualizacija pomnilniških kapacitet se doseže s pomočjo VMware vSAN rešitve. Ta razširi virtualizacijsko platformo vSphere z SDS funkcionalnostjo, pri čemer se upravljanje le te izvaja preko uveljavljenega orodja VMware vCenter.

Vas zanima več?

Prenesite si posnetek spletnega srečanja VMware programske rešitve za upravljanje oblačnih storitev in spoznajte rešitev za avtomatizacijo in orkestracijo storitev v oblaku – VMware vRealize in rešitev za virtualizacijo pomnilniških kapacitet – VMware vSAN!

PRENOS SPLETNEGA SREČANJA

Avtomatizacija in orkestracija storitev v oblaku

Zakaj izbrati vRealize Suite?

Za učinkovito upravljanje oblačnih rešitev in nadzor nad stroški, je smiselno izbrati inteligentno rešitev. vRealize Suite je vodilna rešitev za postavitev in upravljanje zasebnega ali hibridnega oblačnega sistema.

Komu je rešitev namenjena?

vRealize rešitve so namenjene večjim ali bolj dinamičnim okoljem, kjer je potrebno poenostaviti upravljanje in nadzor nad ponavljajočimi se operacijami.

Hitro uvajanje storitev v oblaku povečuje pritisk na IT ekipe, da uporabnikom zagotovijo agilne in prilagodljive IT storitve ob nižjih stroških. Ključnega pomena je, da imajo IT ekipe na voljo platformo, preko katere učinkovito gradijo in upravljajo svoja hibridna ter oblačna okolja. S svojo zasnovo odpira možnosti jasnega nadzora in celovitega pregleda stroškov.

VMware vRealize Suite je rešitev za upravljanje in optimizacijo oblačnih storitev, ki skupaj zagotavljajo avtomatizacijo operacij, analizo okolja, obračun porabe virov in upravljanje življenjskega cikla v okoljih z več tipi oblakov (zasebni, javni, hibridni). Nadzor, upravljanje in avtomatizacija strojne opreme se izvaja ne samo na virtualnem okolju, temveč tudi na fizičnem (strežniki, stikala, in druga strojna oprema).

Vas zanima več?

Prenesite si posnetek spletnega srečanja VMware programske rešitve za upravljanje oblačnih storitev in spoznajte rešitev za avtomatizacijo in orkestracijo storitev v oblaku – VMware vRealize in rešitev za virtualizacijo pomnilniških kapacitet – VMware vSAN!

PRENOS SPLETNEGA SREČANJA

Vas zanima, kako bi lahko katera izmed predstavljenih VMware rešitev prinesla večjo učinkovitost, fleksibilnost in zanesljivost v vašo obstoječo IT infrastrukturo?

Prijavite se na spoznavni sestanek z demonstracijskim prikazom rešitve in z veseljem se vam bomo odzvali.

Zakaj izbrati virtualizacijske rešitve proizvajalca VMware?

PRVI NA SVETU

Raziskovalna hiša Gartner je VMware HCI rešitve že 4 leta zapored prepoznala kot vodilne v industriji (Magic Quadrant Leader).

ŠTEVILNE REFERENCE

VMware rešitve za visoko zmogljivo in agilno infrastrukturo uporablja več kot 20.000 strank po svetu.

PRIHRANEK ČASA

Stranke poročajo, da so z uvedbo VMware vSAN rešitev, porabile kar 51% manj časa za rutinska opravila pri upravljanju pomnilnikov.

NIŽJI STROŠKI

Do 28% nižji stroški ob uporabi VMware oblačnih rešitev v primerjavi s tradicionalnimi rešitvami.

Pomembni dokumenti

VMware Tanzu

Rešitev VMware Tanzu je naslednja logična izbira za aplikacije v vsebnikih, saj z njo poenostavite delo z aplikacijami, ki tečejo v več oblakih, poskrbite za centralizirano upravljanje in izboljšate produktivnost razvijalcev.

Prenesi
VMware NSX

VMware NSX je rešitev za virtualizacijo omrežij v oblaku in zagotavljanje varnosti, s katero zaščitite aplikacije z mikrosegmentacijo in skrajšate čas za zagotavljanje omrežnih kapacitet.

Prenesi
VMware vSAN

Rešitev VMware vSAN sodi v vodilni nabor programske opreme za hiperkonvergenčno infrastrukturo proizvajalca VMware, s katero lahko dosežete virtualizacijo pomnilniških kapacitet in bistveno poenostavite upravljanje z viri pomnilniške infrastrukture.

Prenesi
VMware vRealize

VMware vRealize je najbolj celovita rešitev za razvoj in upravljanje hibridnih okolij računalniškega oblaka, ki zagotavlja avtomatizacijo operacij, upravljanje življenjskega cikla v okoljih z več tipi oblakov itd.

Prenesi

Vaša S&T kontakta za postavitev programsko opredeljene IT infrastrukture

Anže Vrhovec

Prodajni inženir

anze.vrhovec@snt.si

+386 51 380 550

Damir Benedičič

Prodajni svetovalec Omrežja in varnost

damir.benedicic@snt.si

+386 40 123 963