EN
SI

Oracle OLVM: “Real time” + “back in time” rešitev

Deli novico

Dobimo se na spletu

iconmonstr-calendar-5-24Četrtek, 20. 10. 2022

iconmonstr-time-3-2410.00-11.30

Dodaj v koledar 2022-10-20 10:00:00 2022-10-20 11:30:00 Slovenia/Ljubljana Oracle OLVM: “Real time” + “back in time” rešitev Današnji strežniki s svojo strojno opremo nudijo zelo hitre procesorje, enormne količine glavnega pomnilnika in kapacitete diskov. Sistemi in aplikacije, ki so nameščeni na fizični strežnik, pa večino časa uporabljajo le minimalen odstotek virov, ki jih imajo na voljo. Prav zato se veliko podjetij odloča za optimizacijo strojne opreme s...

Današnji strežniki s svojo strojno opremo nudijo zelo hitre procesorje, enormne količine glavnega pomnilnika in kapacitete diskov. Sistemi in aplikacije, ki so nameščeni na fizični strežnik, pa večino časa uporabljajo le minimalen odstotek virov, ki jih imajo na voljo. Prav zato se veliko podjetij odloča za optimizacijo strojne opreme s ciljem njene boljše izkoriščenosti. Eden izmed ključnih postopkov optimiziranja je virtualizacija, s katero lahko dosežemo, da fizični strežniki zmorejo več, hkrati pa poskrbimo za boljši odzivni čas med strežniki. Na spletnem srečanju bomo pod drobnogled postavili orodje za virtualizacijo strežniške infrastrukture, ki je naslednik Oracle VM hipervizorja – Oracle OLVM.

Oracle Linux Virtualization Manager je platforma za upravljanje virtualnih strežnikov, ki omogoča preprosto konfiguracijo, nadzor in upravljanje okolja navideznega stroja (KVM), ki temelji na zelo zmogljivem in varnem operacijskem okolju Oracle Linux. Oracle Linux KVM in Oracle Linux Virtualization Manager zagotavljata sodobno, odprtokodno, visoko zmogljivo alternativo lastniškim rešitvam za virtualizacijo strežnikov z ničelnimi stroški licenciranja.

Katere prednosti prinaša Oracle OLVM?

Z “Snapshotting of existing VMs” je potovanje v preteklost preprosta

Posnetek (snapshot) aktualnega stanje virtualnega diska ob določenem trenutku, ki poskrbi, da se vse nadaljnje spremembe hranijo v novi datoteki, tako da originalno stanje ostane nedotaknjeno. Učinkovita tehnologija, ki dopušča, da lahko podatke virtualnega strežnika prestavimo v različna stanja v času in se tako med delom kadarkoli povrnemo v stanje posnetka, če gre karkoli narobe.

Omogočen “Live VM migration between hosts” oziroma selitev v živo

Migracija virtualnih diskov na nov storage v real-time-u, torej v živo, kar pomeni da lahko postopek premikanja virtualnega stroja (VM), ki teče na enem fizičnem strežniku, tudi v trenutku delovanja premaknemo na drug fizični strežnik, ne da bi pri tem motili običajne operacije ali povzročali kakršnekoli izpade ali druge motnje pri končnih uporabnikih.

Vas zanimajo še ostale ključne funkcionalnosti orodja, kot so:

• Oracle Enterprise Manager Integration (OEM)
• CPU Pinning Capabilities
• VM High Availability
• Virtual Appliances & Templates (ovf/ova support)

• Role-based User access
• Web-based User Interface (UI)
• Representation State Transfer (REST)
• Application Programming Interface (API)

Potem se nam pridružite na spletnem srečanju Oracle OLVM: “Real time” + “back in time” rešitev, ki bo v četrtek, 20. oktobra 2022, ob 10. uri. Veselimo se vaše družbe!

10:00 - 10:10
Uvodni pozdrav in predstavitev vsebin spletnega srečanja; Vesna Matko, S&T Iskratel d.o.o.
10:10-10:25
Zakaj Oracle Virtualizacija?; Vili Tajnič, Oracle
10:25 - 10:40
Spremembe in novosti pri prehodu iz OVM na OLVM; Blaž Lampreht, S&T Iskratel d.o.o.
10:40 - 10:55
Praktična uporaba OLVM; Jošt Rakovec, S&T Iskratel d.o.o.
10:55 - 11:15
Čas za vprašanja in zaključek druženja na spletu