EN
SI

PODATKOVNI CENTER – opremljen za to, kar prihaja

Hitro odziven, visoko razpoložljiv, preprosto razširljiv podatkovni center, ki varno hrani vaše podatke in jih hkrati strukturira, kar omogoča učinkovito podporo vašim poslovnim odločitvam in nemotenem izvajanju poslovnih procesov.

Izzivi podjetij, ki načrtujejo podatkovni center za okolja, ki rastejo!

izziv 1

Razširljivost

Pri postavitvi ali prenovi podatkovnega centra je pomembno, da izberete gradnike, ki ustrezajo vašim trenutnim potrebam in hkrati omogočajo preprosto razširljivost, ko se vaše potrebe spremenijo. Kaj izbrati? Spoznajte vodilne tehnologije, s katerimi dosežete, da podatkovni center raste skupaj z vašim poslom.

Preberite več >
izziv 2

Tradicionalni, programsko opredeljeni ali oblačni podatkovni center

Številne organizacije se znajdejo pred dilemo, ali je bolje zgraditi lasten podatkovni center ali ga najeti pri specializiranem ponudniku. Primerjavo tradicionalnih, programsko opredeljenih (angl. Software Defined) in oblačnih podatkovnih centrov, si lahko preberete v Blog zapisu.

Preberite blog zapis >
izziv 3

Varnost podatkov

Informacijski kriminal se spreminja v vse bolj organizirano strukturo, ki je sposobna vedno bolj nevarnih vdorov oziroma napadov. Le-ti se dogajajo dnevno in tarča je lahko vsako podjetje, zato je pomembno, da so vaši podatki in njihove varnostne kopije ustrezno zaščiteni. Vas zanima, katera rešitev to omogoča?

Preberite več >
izziv 4

Nenadzorovana rast nestrukturiranih podatkov

Nestrukturirani podatki predstavljajo približno 80% vseh podatkov organizacije, obseg pa se vsako leto podvoji. Je vaš podatkovni center pripravljen na hrambo velike količine podatkov? O gradnikih sodobnega podatkovnega centra, ki ga potrebuje sleherno podatkovno usmerjeno podjetje, preberite tukaj.

Preberite več >

Za svoj podatkovni center izberite gradnike, ki bodo rasli z vašimi potrebami

Prihodnost je nepredvidljiva, zato je pomembno, da pri izboru tehnologij za sodoben podatkovni center, ki udejanja prilagodljivost, okretnost, avtomatizacijo in varnost, izberemo rešitve vodilnih proizvajalcev.

datacenter
Spletno srečanje

Oracle OLVM: “Real time” + “back in time” rešitev

Četrtek, 20. 10. 2022, ob 10.00

Eden izmed ključnih postopkov optimiziranja procesov v podatkovnem centru je virtualizacija, pri kateri potrebujemo učinkovita orodja za upravljanje Pridružite se nam na spletnem srečanju, na katerem vam bomo predstavili platformo za upravljanje virtualnih strežnikov, Oracle Linux Virtualization Manager, ki omogoča preprosto konfiguracijo, nadzor in upravljanje okolja navideznega stroja (KVM).

Oracle OLVM

Pri izbiri ključnih gradnikov sodobnega podatkovnega centra preverite družine produktov proizvajalca DELL Technologies, vodilnega ponudnika rešitev za podatkovne centre v svetovnem merilu. DELL rešitve za distribuirane datotečnih sistemov in shranjevanje podatkov se namreč že več kot pet let neprekinjeno uvrščajo med vodilne (angl. leaders) v Gartnerjevem magičnem kvadrantu. Preverite njihove rešitve za shranjevanje podatkov in družine strežnikov:

Spoznajte družino
dell emc

Dell EMC PowerEdge Rack Servers

Družina produktov PowerEdge, s katero zagotovite visoko strežniško zmogljivost za podporo tradicionalnim aplikacijam, virtualizaciji in oblačnim storitvam.

PRENOS DOKUMENTA
Spoznajte družino
dell emc

Dell EMC PowerStoreDell EMC PowerStore

Izbira pravega sistema za shranjevanje podatkov jeključna za prilagodljivost hitrim spremembam, ki jih prinaša prihodnost. Prednostisistema PowerStore so hitrost, avtomatizacija, izboljšana varnost in podpora več-oblačnemu okolju (angl. Multi-cloud).

PRENOS BROŠURE
cloud-computing

Oblak - da ali ne? Katere podatke bi vsak raje imel pri sebi?

Selitev IT-okolja v oblak je pogosta dilema organizacij, saj odpira veliko vprašanj in informatikom prinaša veliko novih izzivov. Pojavljajo se vprašanja o spremenjenih procesih in odgovornostih, potreba po razvoju novih znanj znotraj ekipe in predvsem vprašanje varnosti oziroma zaščite podatkov, ki se bodo od selitve v oblak nahajali »neznano« kje. Vas zanima, kakšen je naš vidik in kaj svetujemo našim strankam? Preberite zapis, strnjen v blogu »Računalniški oblak »PRO ET CONTRA«.«

POVEZAVA NA BLOG

Kako se zavarovati pred kibernetskimi napadi?

Kljub temu da ima danes že večina IT okolij vzpostavljene rešitve za zaščito svojih podatkov pred kibernetskimi napadi, je odstotek organizacij, ki so imele incident z negativnim učinkom na poslovanje še zmeraj zelo visok in vse bolj pogost tudi pri nas. Napadalci vsakodnevno razvijajo nove načine, kako zaobiti naš obrambni zid, zato moramo slednjega okrepiti z najsodobnejšimi mehanizmi, ki so na voljo.

Dell EMC Cyber Recovery ščiti organizacijo, ko spletni napadalec prebije vse frontne črte (zaščite na delovnih postajah in strežnikih,…), razen zadnje – sistema za varnostno kopiranje.

PRENOS PREDAVANJA
dell emc
dell emc

Kako se spopasti z rastjo nestrukturiranih podatkov?

Glavnina modernih organizacij se sooča z eksponentno rastjo nestrukturiranih podatkov. Je tudi pri vas tako? Proizvajalec DELL Technologies ponuja rešitev za shranjevanje, upravljanje in varovanje podatkov, ki smo jo v družbi naših strokovnjakov predstavili na spletnem srečanju. Spoznajte rešitvi za shranjevanje podatkov Dell EMC PowerScale (Isilon) in Elastic Cloud Storage (ECS), ki ponujata zelo učinkovit in stroškovno optimalen način upravljanja z nestrukturiranimi podatki. Sistema omogočata enostavno razširljivost in izbiro med bliskovnimi (All flash Scale-out NAS), hibridnimi (Hybrid Scale-out NAS) in arhivskimi (Archive Scale-out NAS) platformami ter enostavno integracijo v oblak.

PRENOS PREDAVANJA

Ponosni smo, da upravičimo zaupanje naših strank

LTH Castings d.o.o.

»Poleg aplikativnega nivoja, pa uspešno sodelujemo tudi na področju infrastrukturnih rešitev na področju privatnega oblaka, sistemov visoke razpoložljivosti in varnostnega kopiranja. Vse skupaj nam omogoča cenovno optimalno postavitev tehnološko naprednih in zanesljivih rešitev.«

Peter Šifrer, Direktor sektorja za finance in administracijo

Mercator

»Kot največji zaposlovalec v Sloveniji in pomemben gradnik lokalnega in regionalnega razvoja mora družba Poslovni sistem Mercator dosegati odličnost na vseh področjih. Informacijska infrastruktura je pri tem ključna, saj na eni strani zagotavlja hitro, zanesljivo in sodobno izkušnjo naših kupcev, na drugi strani pa zagotavljati učinkovito podporo poslovanju.« Simon Pavovec, Vodja oddelka za IT infrastrukturo.«

Simon Pavovec, Vodja oddelka za IT infrastrukturo

Adria mobil

»V letu 2012 smo v podjetju Adria Mobil, d. o. o., začeli postopno prenovo ključnih gradnikov IT-okolja. Prva faza je zajemala prenovo strežniških virov z uvedbo virtualizacije, prenovo diskovnih virov in sistema varnostnega kopiranja. Sistem smo prenovili s tehnološko najnaprednejšimi rešitvami. V nadaljnjih letih je bilo tako potrebno samo dograjevanje sistema zaradi povečanega obsega poslovanja in posledične rasti podatkov. V letu 2017 smo se lotili tudi celovite prenove omrežne infrastrukture.Prenova IT-okolja nam je omogočila, da se naša ekipa IT-strokovnjakov ukvarja z opravili, ki prinašajo dodano vrednost, saj je obseg operativnega dela bistveno manjši kot pred prenovo. Večja zanesljivosti, lažje upravljanje, hitrejše procesiranje podatkov so vse faktorji, ki so pripomogli tudi k večji skladnosti IT s potrebami poslovanja. S&T Slovenija, d. d., je postal skozi čas eden naših ključnih partnerjev na področju IT-infrastrukture. Skupaj sodelujemo in iščemo optimalne rešitve za zagotovitev brezhibnega delovanja poslovnih procesov v našem podjetju.«

Mira Šetina, Direktorica sektorja kontrolinga in informatike

S&T Slovenija – specialist za podatkovne centre prihodnosti!

Imamo
30+
let izkušenj s podatkovnimi centri
Zaposlujemo
25+
Data center strokovnjakov
Letno naredimo
50+
Data center projektov
Vzdržujemo
50+
podatkovnih centrov
Smo
TITANIUM
partner proizvajalca Dell Technologies

Obrnite se na nas, pomagali vam bomo zgraditi podatkovni center pripravljen na to, kar prihaja.

vesna matko
Vesna Matko
Vodja prodajnega programa Podatkovni center
E: vesna.matko@snt.si
T: +386 40 481 125
damjan krebelj
Damjan Krebelj
Prodajni svetovalec
E: damjan.krebelj@snt.si
T: +386 31 347 070
jernej krajnc
Jernej Kranjc
Prodajni inženir
E: jernjej.krajnc@snt.si
T: +386 31 397 294
anze vrhovec
Anže Vrhovec
Prodajni inženir
E: anze.vrhovec@snt.si
T: +386 41 380 550