EN
SI

Poročilo stanja kibernetskih groženj za Slovenijo

Deli novico

Kibernetski napadi, ki veljajo za peto področje vojskovanja, so postali stalnica v visoko tehnološko razvitem svetu. Problem pa ni samo v njihovem številu, ki strmo narašča, pač pa tudi v njihovih formah, saj se napadi pojavljajo v vse bolj sofisticiranih oblikah po vsej Evropi, kakor tudi drugod po svetu. Po navedbah evropskega sveta Evropske unije bi se naj prisotnost kibernetskih groženj v prihodnosti še povečala, saj naj bi bilo do leta 2024 z internetom stvari povezanih 22,3 milijarde naprav po vsem svetu. To dejstvo nas gotovo ne čudi, saj vsi ključni sektorji, kot so promet, energetika, zdravstvo in finance, pri opravljanju svojih osnovnih dejavnosti postajajo vse bolj odvisni od digitalnih tehnologij.

Kateri so glavni trendi na področju kibernetskih napadov v svetovnem merilu?

Število kibernetskih napadov se povečuje

Kibernetski napadi lahko povzročijo škodo na državni ravni

Napad z zlonamerno vsebino je grožnja #1

Kibernetski napadi imajo lahko velik vpliv na vsakdanje življenje

Vas zanima, katere trende so na podlagi raziskave, ki je trajala od 1. 6. 2022 do 30. 11. 2022, prepoznali Check Point strokovnjaki v slovenskem prostoru?

*Poročilo je v angleškem jeziku.

Naj vam razkrijemo nekaj ugotovitev iz njihovega poročila:

  • 65 % zlonamernih datotek v Sloveniji je bilo v zadnjih 30 dneh dostavljenih po elektronski pošti,
  • najbolj škodljiva zlonamerna programska oprema v Sloveniji je SnakeKeylogger.

V poročilu pa boste med drugim izvedeli še, koliko napadov se je v Sloveniji zgodilo v obdobju 6 mesecev, katere industrije so najranljivejše oz. najzanimivejše za spletne napadalce in katerih tipov napadov se le-ti najraje poslužujejo.

Vabljeni k branju POROČILA STANJA KIBERNETSKIH GROŽENJ ZA SLOVENIJO, ki vam je za brezplačen prenos na voljo z oddajo vaših podatkov v pripetem obrazcu.

Da se boste lažje odločili, katere metode, pristopi in tudi rešitve so najprimernejši za izzive informacijske varnosti, ki ste jih spoznali v poročilu, pa vas vabimo, da se nam pridružite na spletnem srečanju Zaščitimo uporabnika, preden se ujame na mamljivo vsebino, ki bo v četrtek, 16. 2. 2023 ob 10. uri.

Prenos

Prenesite si poročilo stanja kibernetskih groženj za Slovenijo.

Poročilo stanja kibernetskih groženj za Slovenijo