EN
SI
3. novembra, 2022

S&T Iskratel letos že na sedmem izobraževalnem dogodku Dobre prakse pametnih tovarn

Deli novico

Na letošnjem izobraževalnem dogodku Dobre prakse pametnih tovarn, ki bo potekal 15. novembra v prostorih GZS v Ljubljani, bodo udeleženci spoznali dobre prakse slovenskih industrijskih podjetij, ki za delo v proizvodnih obratih uporabljajo digitalne rešitve. Seznanili se bodo z njihovimi izkušnjami med procesi uveljavljanja proizvodne informatike in digitalne preobrazbe.

Glavne teme letošnjega dogodka bodo obvladovanje izzivov hitre rasti v proizvodnji, spremljanje proizvodne analitike v realnem času, visoko avtomatizirana in robotizirana proizvodnja ter podatkovna znanost pri nadgradnji in obvladovanju procesov. Spregovorili pa bodo tudi o možnostih, ki jih industrija 4.0 ponuja na področju avtomatizacije.

Preskok pri dvigu produktivnosti

Jernej Polič, S&T Iskratel

O stanju slovenskih podjetij je v sklopu dogodka spregovoril Jernej Polič, direktor poslovne enote EMS. Kaj je izpostavil kot glavni pogoj za preskok pri dvigu produktivnosti in s katerimi izzivi se srečujejo poslovodstva slovenskih podjetij, lahko izveste v priloženem intervjuju, v katerem je med drugim povedal:

“Produktivnost lahko do neke meje dvigujemo ročno, za večje preskoke pa potrebujemo objektivne podatke in zmožnost hipnega analiziranja, kar nam omogočajo različne rešitve za digitalizacijo proizvodenj.”

Konkretni primer uporabe umetne inteligence v poslovanju proizvodnega podjetja Zeelandia

David Zeman, Infor

Ključna tema dogodka so uspešni projekti, s področja digitalizacije in preoblikovanja proizvodnje s pomočjo uvajanja IT rešitev. Na dogodku bo tako David Zeman, prodajni menedžer za Češko in jugovzhodno Evropo v družbi Infor, predstavil case study podjetja Zeelandia, pri čemer bo pozornost usmerjena na možnosti, ki jih umetna inteligenca ponuja podjetjem pri razvoju procesov in storitev.

V predavanju bo med drugim spregovoril tudi o tem, kako lahko proizvodna podjetja s t. i. podatkovnimi jezeri in umetno inteligenco pridobijo vzvode za nadaljnji razvoj inovativnih procesov in storitev. 

Predavanje bo na sporedu 15. novembra 2022 ob 12.20.

Več o Infor rešitvah lahko izveste na naši spletni strani, v knjižnici znanja pa si lahko ogledate posnetek predavanja z preteklega dogodka Dobre prakse pametnih tovarn Sledljivost in upravljanje celotnega logističnega procesa ter upravljanje montažne linije avtomobilskega proizvajalca, v katerem je S&T Iskratel ERP strokovnjak in vodja oddelka profesionalnih storitev Infor, Aleksandar Djajić, s predstavitvijo projekta, s katerim so s podporo Infor LN ter drugih rešitev Infor in 3PL (Siemens Scada) podprli avtomatsko proizvodno linijo v podjetju Rimac Automobili.